Faceți căutări pe acest blog

BINE ATI VENIT IN LUMEA NEBUNA A ROCK - ULUI

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Biografie MEGADETH

Trupa americana de heavy metal Megadeth a luat fiinta in 1983, dupa ce solistul Dave Mustaine a parasit Metallica, de fapt dupa ce a fost concediat de acesta trupa din pricina problemelor pe care le avea cu alcoolul si drogurile.
De la infiintare si pana in prezent, trupa a scos 12 albume de studio, trei EP-uri si doua albume live.
Cea mai mare parte a discografiei Megadeth este incadrata in categoria thrash metal, chiar daca prin anii '90 muzica lor a inceput sa fie cu mult mai accesibila unui public mai larg decat thrash metalul clasic.
Pe la mijlocul anilor'80, Megadeth castiga un numar destul de mare de fani, dar ascensiunea lor este incetinita de numeroase probleme de componenta, in parte datorate consumului de droguri a diferitilor membrii, printre care si solistul Mustaine. Odata ce acestea au disparut si trupa si-a gasit o componenta stabila, in perioada 1986-1997 au urmat cateva albume de succes, printre care si cel nominalizat la premiile Grammy, Countdown to Extinction, din 1992. Una dintre trasaturile caracteristice ale stilului Megadeth sunt solo-urile impresionante de chitara, vocea speciala a lui Mustaine, precum si versurile despre politica, razboi, dependenta si mai nou despre relatii emotionale.
Trupa s-a destramat in 2002 dupa ce Mustaine a suferit un accident grav la mana stanga, care l-a impiedicat o perioada sa mai sustina concerte. Cu ajutorul terapiei fizice, Mustaine insa s-a recuperat, in 2004 reformand trupa.
In acelasi an apare albumul The System Has Failed, ce ajunge pana pe locul 18 in topul Billboard. Acesta este urmat in 2007 de United Abominations, ce se plaseaza pe pozitia cu numarul 8 a aceluiasi top.Anul trecut in 2009 MEGADETH a lansat albumul Endgame un album ce s-a bucurat de un real succes,Dave Mustaine aratind inca odata ce pierdere mare a fost pentru fosta trupa MetallicA

STIL : thrash/heavy metal

COMPONENTA :

Dave Mustaine - chitara, voce
Glen Drover - chitara
James Lomenzo - bass
Shawn Drover - baterie

Megadeth Endgame - 1320

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu